Låt arkitektur inspirera

 

Är du på jakt efter inspiration för att komma igång med en renovering hemma? Då är det ett perfekt tillfälle att lämna gatans blick och fästa den högt mot byggnader och konstverk du möter.

 


När det kommer till våra hem är det viktigt att vi trivs för att vi ska känna att vi vill komma hem och ta det lugnt. Men det är lättare sagt än gjort och det är enkelt att skjuta upp dessa renoveringsplaner om man inte riktigt vet i vilken ände man vill börja. Är man inte van vid att kombinera färg och form ka det antingen vara bra att söka hjälp, annars kan det bara räcka med att du beger dig ut och låter naturen få inspirera. Bara genom att öppna dina ögon kommer du se allt det vackra som visas. Men man blir lätt blind. Arkitekten Magnus Månsson tog sitt hem i egna händer och inte bara ritade utan även byggde sitt hem som nu blivit nominerad till Årets bygge 2014. Ta inspiration från honom och försök att sätta på dig dina kreativa ögon.

 

”Min vision är att återupprätta arkitektens gamla roll och återigen bli byggherrens mest förtrogne. I ett branschperspektiv är det en möjlighet till paradigmskifte och att arkitekten åter blir en heltänkare.” (läs hela artikeln)

 

 

Rätt material och tankar

 


När du ska börja en renovering är det viktigt att du börjar i rätt ände. Dels med byggmaterial som passar dig och dels med den rätta visionen. Är du osäker i din vision kan hela projektet fallera. Det är otroligt viktigt att du låter det få ta tid från början så du vet att du är på rätt väg. Låt dig med andra ord bli inspirerad – både av rådande arkitektur, tidningar och allt du kommer över egentligen.