Liseberg

En av Göteborgs stoltheter är nöjesparken Liseberg och förra våren avslöjades att ägarna till parken nu köpt Saabs gamla fabriksområde bakom åkattraktionen Balder men vad syftet med uppköpet är har ledningen ej valt att avslöja ännu. Sålunda kan man bara gissa sig till vad som väntas, kanske en ny åkattraktion? En ny scen, eller så ska de kanske rent utav bygga ett helt nytt hotell eller ytterligare en parkeringsplats?

Nöjesparken Liseberg har funnits på samma plats i Göteborg sedan 1923 och genom året har nya attraktioner och byggnader kommit för att försvinna igen. Sålunda kan sägas att Liseberg är en park som hela tiden byggs om, förnyas och förändras men något som alltid stannar kvar likadant är parkens alla nöjen och festliga arrangemang som förgyllt parken sedan dess premiärår. I modernare tider har parken gästats av såväl svenska som utländska artister och någon som verkligen uppskattade Lisebergs åkattraktioner var ingen mindre än The King of Pop Michael Jackson som åkte varje attraktion flera gånger under sitt besök i parken 1988. En annan världsstjärna som också besökte parken detta år var Whitney Houston vars handavtryck finns att åskåda på Hedersplatsen tillsammans med Jacksons.

Musik i parken

Idag är Liseberg nordens största nöjespark och besöks årligen av miljontals besökare från världen över. Här finns såväl åkattraktioner tillsammans med en mängs små och stora scener så en annan sak som parken även används till är att vara värd för flera stora musikhändelser och konserter vilket lockar hit många besökare utöver de som enbart vill roa sig i åkattraktionerna. Därigenom kan nämnas några exempel på artister som hållit konserter här är Bob Marley, Abba, Rolling Stones, Alice Cooper och Carola med flera. Men längre fram i tiden kommer nog parken att gästas av ännu fler stjärnor och någon som jobbar på att ta hit så många det bara går är vår egen Lotta Engberg som sedan 2009 håller i sin alldeles egna musik show Lotta på Liseberg. Vad många utanför Göteborg inte vet är att konceptet Lotta på Liseberg funnits några år tidigare men då inte som tv-sänt program. Lotta har inte enbart hand om sommaren på Liseberg utan har även hållit i flera allsånger på Liseberg med jultema och började med detta redan 2005. Så om man har vägarna förbi Göteborg, är ett besök på Liseberg ett garanterat smart drag om man är ute efter en heldag med nöje och skratt!